torstai 2. tammikuuta 2014

Ricotta-basilikapasta




Halusin tehdä jotain ihanaa ruokaa Ricotta-juustosta. Selailin netissä inspiraatioita ja lopulta annoin raaka-aineet miehelleni. Hän loihti meille uuden vuoden päiväksi aivan upean illallisen.

Sitruunainen Ricotta-basilikapasta (4 annosta)

pastaa
250 g Ricotta-juustoa
2 sitruunaa
kourallinen basilikaa
4 valkosipulin kynsi
kourallinen pinjansiemeniä
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
pala parmesaania

Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla (varo ettei pala!). Kuullota pilkottu valkosipuli öljyssä. Raasta sitruunat. Sekoita edellämainitut aineosat kulhossa Ricotan kanssa.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Annostele pasta lautasille. Lorauta päälle oliiviöljyä, lisää Ricottaseos pastan päälle. Purista päälle sitruunanmehu (1/2 sitruuna/annos). Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria, lisää revityt basilikan lehdet ja parmesanraaste.

Ohje: Danne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti