perjantai 17. tammikuuta 2014

Rapeat kauralastut



Herkkureseptiä perjantain kunniaksi. Yksi päivä olin ajatellut leipoa kakkua. Nostin kananmunat pöydälle lämpenemään. Sitten ne yhtäkkiä olivat lattialla. Poika oli hädissään ja peloissaan vahingosta, reppana. Eipä tuo haitannut. Yksi muna säilyi ehjänä ja siitä leivottiin puolikas annos rapeita kauralastuja. Ja kyllä maistui pikkuiselle.

Rapeat kauralastut (50 kappaletta)

4  dl kaurahiutaleita
2  dl sokeria
1  tl vaniljasokeria
2  rkl  vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta
100 g voita
2 munaa

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon munat.
Laita taikina n. 2 tl:n nokareina uunipellille leivinpaperin päälle (3 x 3 tai 3 x 4 kpl / pelti). Jätä kauralastujen ympärille leviämisvaraa.
Paista kauralastut 200 asteessa n. 7 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä.

Ohje: Valio.fi

6 kommenttia:

  1. Oii, kauralastut ovat kovin herkullisia, mutta herkkulakkoni ei niitä salli, jonka takia herkuttelenkin pian uunista tulevalla porkkanaisella ja rouheisella kaurasämpylällä. Njamn. :)

    PS. Sait juuri uuden lukijan ihanien ruokakuviesi ansiosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi ja kiitos kommentista :) Kävin kurkkimassa myös blogiisi ja aivan mahtavia reseptejä upeiden kuvien kera. Taidan kahlata blogin läpi ja jäädä lukijaksi myös :)

      Poista
  2. Tämä resepti menee tänään testaukseen. :)

    VastaaPoista