lauantai 4. tammikuuta 2014

Kentakilainen kahvikakku



Tykkään erilaisista kahvikakuista ja mielelläni niitä teenkin. Jouluksi leivoin ensimmäisen kerran Kentakilaista kakkua. Silloin pinnasta tuli aika tumma (sokeri kerkesi karamellisoitumaan) ja kakkukin paistui vähän liikaa. Se syötiin kyllä nopeasti ja en muistanut edes kuvaa ottaa. Halusin testata uudelleen kun oli sopivasti vieraita tulossa. Tällä kertaa kakku onnistui tosi hyvin. Tämä on kyllä ehdottomasti kahvikakkujen aatelia. Niin älyttömän hyvää.

Tällä ohjeella tulee yksi iso kakku tai kaksi pienempää. Itse suosin aina pienempiä kakkuja niin toinen on helppo pakastaa yllärysvieraita varten.

Kentakilainen Kahvikakku

200 g rasvaa
4 dl sokeria
3 munaa
6 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl kermamaitoa
1 tl vanilliinisokeria
1 1/2 dl mantelirouhetta

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lopuksi kermamaito ja mantelirouhe.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.

Kuorrutus
100 g rasvaa
1 dl kermaa
2 rkl sokeria
300 g tomusokeria

Kuumenna kerma ja rasva kattilassa kiehuvaksi. Sulata ja paahda sokeri toisessa kattilassa siirappimaiseksi. (ensin sokeri sulaa, sitten ruskistuu ja lopuksi palaa, lopeta kohdasssa ruskistus!) Yhdistä kerma-rasvaseos paahtuneen sokerin kanssa. Keitä hetki jotta saat tasaisen seoksen.Lisää sihdattu tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kuorrutus kakun päälle ja lisää koristeeksi mantelirouhetta.

Ohje: Hannan keittiössä

6 kommenttia:

  1. Kiva juttu kun kokeilit! Kauniin kakun olet saanut aikaiseksi. Tuo vuoka on kyllä kiva, itsellä ei ole, mutta joskus olen kipaissut sen anopilta lainaan. ;)

    Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ohje on niin hyvä, jota varmasti tulen käyttämään vielä paljon. Olen keräillyt kirppareilta näitä vuokia. Löytyykin aika helposti. Sopivan kokoisia, nätin näköinen ja mahtuu monta samaan aikaan uuniin.

      Poista
  2. Minä teen harvoin kahvikakkuja, kun pelkään, että ne jäävät syömättä muutamaa palaa lukuunottamatta ja sitten joudun/saan popsia kaiken itsekseni. Hyvä idea tehdä kaksi pientä ja pakastaa toinen. Tämä näyttää kuorrutuksen ansiosta kyllä niin herkulliselta, että mahtaisikohan tästä edes jäädä mitään jäljelle... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta kahvikakut on vielä parempia pakastettuna ja vähän ehkä kohmeisina :) Eli kannattaa ehdottomasti pakastaa. Ja joskus olen pakastanut valmiiksi paloiksi leikattuna. Tämä on kyllä niin hyvä kakku ettei ole pakastusongelmaa :)

      Poista
  3. ah nam, oli hyvää! :)
    kiitos vielä vieraanvaraisuudesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille käynnistä. Oli niin ihana nähdä teitä ja kyllä oli paras aloitus vuodelle :)

      Poista