sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Jauhelihamureke ja uunijuurekset


Tässä meidän eilinen herkkuruoka, jauhelihanmureke ja uunijuurekset kermaviilikastikkeella. Hyvää. Yksinkertaista ja helppoa, mutta aivan liian harvoin tehtyä. Murekkeen ohje on ihanan maukas.

Jauhelihamureke ja uunijuurekset (6 annosta)

Mureke
1 muna
1 sipuli
0,75 dl korppujauhoa
1 dl ruokakermaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1-1/2 tl mustapippuria
400 g jauhelihaa

Sekoita korppujauho ja kerma kulhossa. Anna turvota hetki. Lisää muna, sipuli ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Muotoile uunipellille pitkänmuotoinen mureke.

Uunijuurekset
400 g lanttua
2 kpl sipulia
3 kpl porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl yrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
1 tl suolaa

Kuori juurekset. Kuutioi lanttu, lohko sipulit ja paloittele porkkanat. Kumoa juurekset kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja mausteet. Lisää pellille murekkeen molemmille puolille.

Paista mureketta ja uunijuureksia 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Tarkista kypsyys.

Alkuperäinen ohje: Maku 1/2012

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ohjeesta. Tänään kokeiltiin ja voi että oli hyvää :-)

    -Daniela

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun olette testanneet reseptiä ja hyvä että maistui :)

      Poista