keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Ruokalahjan pakkaaminenVietimme itsenäisyyspäivänä pikkujoulujuhlaa ystäviemme luona. Leivoin mukaan rasiallisen herkullisia Kardemummapipareita. Paketin olin ajatellut tehdä itse, mutta löysinkin tämän kauniin peltirasian Villagesta.

Nyt joulunaikaan kun monet teistäkin antavat ruokalahjoja, laitan teille viisi hyvää pakkausvinkkiä, jotka olivat uusimmassa Talo&Koti lehdessä.

1. Pakkaa ruokalahja kauniisti. Huomaavainen tapa on antaa lahjan mukana ruoan tai leivonnaisen resepti. (itse kääräisin sen rullalle paketin päälle). Kirjoita se nätille paperille tai ota kopio ohjeesta. Samalla lahjansaajalle selviää mitä ruoka tai leivonnainen sisältää.

2. Vuoraa laatikot, rasiat, pussi ja kassit suloisilla silkkipapereilla juhlakuosiin. Kuvioidut silkkipaperit ovat tämän joulun hitti. Niitä myyvät askartelukaupat.


3. Kun pakkaat leivonnaisia, kietaise ne ensin leivinpaperiin, niin rasva ei pääse imeytymään päällimmäiseen kääreeseen.


4. Helpointa on pakata ruokalahja valmiiseen paperikassiin tai -pussiin, jonka voit tietysti koristella teeman mukaiseksi. Kaunis laatikko tai rasia on lahja jo sellaisenaan, ja sille on käyttöä myöhemminkin. 


5. Viimeistele paketti nauhoilla, kuvioteipeillä tai paperikukilla. Kuvioteipit saavat jäädä reilusti näkyviin. Pahvinen nimilappu ohjaa lahjan oikeaan osoitteeseen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti