torstai 19. joulukuuta 2013

Appelsiini-suklaakeksit




Tykkäätkö appelsiinisuklaasta? Minä tykkään ja olen joka joulu ostanut itselleni Noblesse rasian. Tänään testasin Leivotaan-lehden Appelsiini-suklaakeksejä. Näiden maku oli kerrassaan loistava. Appelsiini ja suklaan yhdistelmä on lyömätön. Lehden ohjeessa keksit ovat tummanruskeita. Itse jätin suklaan melko isoiksi paloiksi ja sekoitin sen varovasti taikinaan. Näin sain vaaleita keksejä, joista itse tykkään enemmän.

Appelsiini-suklaakeksit (n. 30-40 kpl)

100 g voita
1 3/4 dl tomusokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl sokeria
1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori
1/2 appelsiinin mehu
50 g tummaa suklaata

Kuutioi voi. Laita voi, tomusokeri, jauhot, sokeri, appelsiininkuori ja mehu monitoimikoneeseen (tai sekoita sähkövatkaimella). Vatkaa huippunopeudella tasaikseksi.

Pilko sulkaa pieneksi ja lisää taikinaan. Vaivaa nopeasti yhteen. Mitä kauemman vaivaat, sitä pienemmäksi suklaa hajoaa ja ruskeammaksi taikina muuttuu. (sekoitin suklaan kuminuolijalla, jolloin taikinasta tuli vaalea. Ohjeessa tummanruskeita).

Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Jaa taikina kolmeen osaan. Muotoile osat tangoksi ja jaa ne 10 palaan. Pyöritä palat palloiksi, ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Painele keksejä jauhotetulla haarukalla ja ripottele päälle hieman sokeria.

Paista uunissa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä pellin päällä.

Ohje: Leivotaan-lehti marras-joulukuu, nro 6/2013

6 kommenttia:

  1. Näitä voisi kokeilla, kaapissa taitaa olla aineksetkin valmiina!
    Näyttävät herkullisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kokeilet ohjetta :) Söin tänäänkin pari päiväkahvin kanssa ja kyllä olivat hyviä.

      Poista
  2. Oi, herkkua varmasti! Suklaan ja appelsiinin yhdistelmä on huippu!

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä, laitan tämän muistiin!

    VastaaPoista