keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Kääretorttuja



Tänään leivoin kääretorttuja. Eivät ole kehuttavan näköisiä, mutta niin maukkaita että haluan jakaa reseptit täällä ja laittaa itselle muistiin. Tummempi torttu on ihan tavallinen vaalea kääretorttu karpalotäytteellä. Vaaleampi kääretottu on Koko Suomi leipoo ohjelman voittaneen Andersin sitruunakääretorttu. Se ei oikeen kiertynyt nätiksi ja paistovärikin jäi kovin vaaleaksi, mutta oli tosi hyvää.

Karpalokääretorttu

Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
(halusin koittaa jotain jouluista, niinpä kehittelin itse karpalotäytteen. Tätä voi muokata oman maun mukaan)
1/2 pkt vispikermaa
1 pkt karpalotuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl marjoista puserrettua karpaloiden mehua
sokeria oman maun mukaan

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä jauhoseos siivilän läpi vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225-asteessa 6 - 8 minuuttia.
Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi.

Sitruunakääretorttu

4 munaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1⁄2 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 rkl crème fraiche
1 sitruunan mehu ja kuori

Täyte:
vaahdotettu kuohukermaa
rahkaa
vaniljasokeria
tomusokeria
pieneksi pilkottuja mansikoita

Tee näin:

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi ja valkoiseksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat ainekset kulhoon. Lisää jauhoseos sekä öljy ja crème fraiche munavaahtoon vuorotellen, sekoita alhaisella nopeudella. Lisää lopuksi sitruunankuori ja -mehu.

Kaada taikina voidellulle leivinpaperille pellille ja levitä tasaisesti koko pellin pinta-alalle. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

Aseta pyyhe tasolle ja ripottele sen päälle tomusokeria. Kun kakku on valmis, käännä se ylösalaisin pyyhkeen päälle. Ota leivinpaperi varovasti irti ja rullaa kakku pyyhkeeseen. Anna jäähtyä. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Avaa rulla ja täytä.

Ohje: Mtv.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti