sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Frittata



On ollut taas niin paljon ohjelmaa, ettei koneelle ole kerennyt. Minun piti jo aikaisemmin laittaa teille tällainen kiva resepti.  Isänpäiväaamuna herkuteltiin Frittatalla. Frittata on "munakkaan italialainen serkku". Täytteeksi sopii loistavasti melkein mitä vain, sipuli, vihannekset, erilaiset juustot ja makkarat. Tähän voi myös käyttää hyvin jääkaapin jämiä. Itse laitoin meetvurstia ja parmesanraastetta ja tuli niiii-in hyvää. Seuraavaksi koitan tomaatilla ja vuohenjuustolla.

Frittata sopii aamiaiseksi tai vaikka lounaaksi. Se paistetaan pannulla vain pohjasta, eikä sitä käännetä. Loput kypsennetään uunissa. Tekoon tarvitsen paistinpannun, jonka voit laittaa uuniin. Tässä perusohje ilman täytteitä.

Frittata (2-4 annosta)

öljyä
suolaa
mustapippuria
1-2 kananmunaa / henkilö
+ haluamasi täytteet

Lämmitä uuni 200 asteeseen (voi tehdä myös ylälämmöllä tai grillivastuksilla)

Leikkaa ja kuutioi haluamasi täytteet paloiksi.

Kuumenna uuninkestävällä (valurauta)pannulla öljy ja lisää täytteet. Paista, kunnes ovat kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippuria.

Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki. Tarkista, että paistinpannu on korkeintaan keskilämmöllä ja kaada munaseos täytteiden joukkoon. Kun frittata alkaa hyytyä pohjasta, siirrä pannu valmiiksi lämmitettyyn uuniin keskitasolle. Anna olla uunissa, kunnes munat ovat hyytyneet (tähän menee n. 5-15 minuuttia uunista riippuen). Älä paista frittataa liian kuivaksi, vaan ota se pois samantien, kun munat ovat kauttaaltaan hyytyneet.

ps. valurautapannua ei saa pestä pesuaineella, vaan kuumalla vedellä ja voitelu käytön jälkeen. Tämän opi eilen leivontakurssilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti