sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kanelinen puolukkapiiras



Jouluun on enää 72 yötä. Olen alkanut jo suunnittelemaan sitä. Lähinnä ruokapuolta. Lahjat hankin yleensä ajoissa, mutta tänä vuonna haluaisin antaa jotain itse tehtyä. Saa nähdä riittääkö ideat ja aika.

Eilen tein kanelisen puolukkapiirakan. Maku on puolukkaisen kirpsakka, ei liian makea. Jouluversioon voisi lisätä vähän enemmän kanelia niin sopii maulta ja väriltään loistavasti joulupöytään. Mitä makeaa sinä leivot joulun jälkiruoaksi ja juhlapyhien kahvihetkiin?

Kanelinen puolukkapiiras 

Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruis- tai kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
100 g leivontamargariinia
tai 1 dl juoksevaa margariinia
margariinia
1 kananmuna

Täyte
200g (4 dl) puolukoita (pakaste)
1 rkl sokeria
n. 1/2 tl kanelia
1 tlk (150 g) crème fraîchea
1/2 dl maitoa
1 kananmuna
3/4 dl sokeria

Sekoita vehnäjauhot, hiutaleet, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Lisää sulatettu margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä päälle puolukat. Sekoita 1 rkl sokeria ja 1/2 tl kanelia keskenään. Ripottele seos puolukoiden päälle.

Sekoita ranskankerma, maito, muna ja sokeri kulhossa. Kaada seos piirakan päälle.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Vinkki! Ranskankerman ja maidon tilalla voi käyttää 2 dl kermaviiliä.

Ohje: Pirkka.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti