keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Aleksanterit


Leivoin makeita Aleksanterinleivoksia vanhemmilleni, jotka ovat meille juuri matkalla. Kerran lapsuudessa näitä olen tehnyt ja nyt innostuin uudestaan kokki-siskon vinkistä (kiitos vinkistä!). Helppoja oli tehdä. Seuraaviin juhliin aion tehdä näistä pieniä leivoksia, jotka koristelen vadelmilla.

Aleksanterit 

Pohja:
400 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
8-10 dl vehnäjauhoja

Täyte:
vadelmahilloa (250 g)

Kuoruutus: (minulla liian löysää, tee melko napakka kuorrutus)
250 g tomusokeria
1/2 dl vettä (tai vadelmamehua)
(punaista karamelliväriä)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää munat ja vehnäjauhot varovasti.
Laita taikina jääkaappiin kylmenemään hetkeksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse leivinpaperin välissä. (kaksi pellillistä)
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Levitä vadelmahillo jäähtyneelle pohjalle. Nosta toinen levy tämän päälle (voi tehdä myös kahdessa osassa, jolloin helpompi käsitellä. Tällöin leikkaa lämmin levy puoliksi).
Sekoita tomusokerikuorrute ja levitä tasaisesti leivosten päälle.

Vinkki: voit käyttää kuorrutteessa vadelmamehua, jolloin saat kauniin värin ilman karamelliväriä.

4 kommenttia:

  1. Nämä on mun suurta herkkua, kivaa kun sain nyt reseptin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyviä ovat, mutta melko makeita. Yksi kyllä riittää taltuttamaan makean himon. Kannattaa testata :)

      Poista