tiistai 24. syyskuuta 2013

Saltkaret


Asumme Merenkurkun saaristossa. Meidän saari on pieni piste tuhansien saarien joukossa. Täällä siis riittää ihmeteltävää ja tutkittavaa. Sunnuntaiaamu valkeni kauniina ja aurinkoisena. Pakkasimme reput ja lähdimme retkelle Saltkaretin näköalatornille.

Paikka on upea. Se kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Täällä maan kohoamisen näkee parhaiten. Luonto on mitä mahtavin ja aivan loistava paikka lintujen bongaukseen. Hyvänä vinkkinä myös se, että näköalatornille pääsee hyvin rattailla. Suosittelen käymään, mutta muista pukeutua lämpimästi!

Ja parasta on evästautot. Pienikin nautti auringonlämmöstä retkieväitä syöden. Olipas kiva retki.

4 kommenttia:

 1. huh mitä maisemia! teillä on kyllä todella ainutlaatuinen kotiseutu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaristo on kyllä karua ja kaunista seutua. Mutta kyllä haluaisin joskus nähdä kunnon tunturimaisemat. Kilpisjärvelle jos pääsis. Levillä kävin kerran ja sinnepäin jäi kaipuu.

   Poista
  2. joo onhan ne nämäkin lapin seudut ainutlaatuisen kauniita, varsinkin kunnon tunturimaisemat tuolla kauempana, toki nämä vaaramaisemat näillä korkeuksilla on myös kauniita.. Saanatunturi on kyllä ihan mielettömän kaunis, me vaellettiin siellä pari vuotta sitten juhannuksena keskellä yötä, se oli niin kaunista! nyt on ollut ajatuksena mennä ruskaretkelle taas jonnekin tunturiin, saapa nähdä keritäänkö ennen kuin ruska jo loppuu :D

   Poista
  3. Oi, laitathan sieltä kuvia aina välillä blogiin. Niitä vaaroja, ruskaa ja sitä karuutta!

   Poista