perjantai 20. syyskuuta 2013

Koskenlaskijan makaronilaatikko



Meillä oli pitkään jääkaapissa Koskenlaskijajuustoa. En tiennyt mihin sen käyttäisin, joten etsin jotain ruokaohjetta Valion sivulta. Ja sieltä löytyi tämä niin herkullinen makaronilaatikon resepti. Pojan ja myös vanhempien suurta herkkua! Laitan ohjeen tänne itselle muistiin, ja jos vaikka joku muukin innostuisi koittamaan. Vinkki: sopii munattomaan ruokavalioon myös.

Koskenlaskijan makaronilaatikko

1  pussi (400 g) makaronia
400 g jauhelihaa
1  iso sipuli
1  tl pippurisekoitusta
1  l lihalientä
1  pak (250 g) Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoa

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lävikköön ja huuhtele juoksevalla vedellä.
Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipuli pehmiää. Mausta.
Kuumenna 1 l vettä ja sulata siihen 2 lihaliemikuutiota sekä paloiteltu sulatejuusto. Sekoita ja kuumenna, kunnes seos alkaa olla tasaista.
Yhdistä suorakaiteen muotoisessa tilavassa vuoassa makaronit ja jauhelihaseos. Kaada päälle juusto-lihaliemi.
Kuutioi päälle tomaattia väriä ja makua antamaan.
Kypsennä 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kypsää.

Ohje: valio.fi

6 kommenttia:

  1. Tämä on hyvää, meilläkin oli tapana herkutella tällä silloin kun syöjiä oli vielä vähemmän! Kai tuo koskenlaskija sentään on maidosta tehty, eikös ne juustot yleensä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistui kyllä meidänkin pojalle, niin ettei muruakaan jäänyt lautaselle eikä lattialla ollut yhtään makaronia :) Korjasin tekstiä, onhan se juusto maidosta tehty, en hoksannut, Kiitos!

      Poista
  2. Taidan tehtä tätä viikonloppuna!

    VastaaPoista
  3. täytyypä kokeilla. meillä koskenlaskija menee enites tähä.
    paista noin 800 g jauhelihaa ja mausta purkilla tomaattipyreetä, 1 tl suolaa ja mustapippuria 1/2 tl ja lihaliemikuutio.
    kaada sekaan vettä noin 1,5 l ja anna kiehahtaa, pätki sekaan spagettia, laitan noin 500 grammaa, tai enemmänkin.
    Anna kiehua viitisen minsaa ja lopuksi lohko sekaan voimakas koskenlaskijajuusto, anna liueta.
    Uuniin 35 min, ja 200 astetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ohjeesta. Ohjeesi kuullostaa Peppipitkätossun voimavuoalta? Se on myös tosi hyvää, olen pari kertaa tehnyt mutta sanoisin että tämä ohje oli vieläkin parempi :)

      Poista