sunnuntai 4. elokuuta 2013

MetsäViikon luontokuvapostausta tehdessä huomasin, ettei ollutkaan montaa luontokuvaa tältä viikolta. On ollut joka päivä ohjelmaa, ja kaupungissa on käyty moneen otteeseen. Tänään käytiin pojan kanssa iltalenkillä katsomassa luontoa. Mustikanpoimijoita on ollut tienposket pullollaan ja tyhjältä näytti. Itsellä pakkanen jo niin täynnä marjaa ettei enempää tarvitse. Nyt alkaa puolukat jo punottaa, joten niille pitää jättää tilaa.

Lähdin hakemaan kanervaa terassille ja samalla reissulla etsin jäkälämättäitä. Tarkoituksena on ottaa niitä kuivumaan talven varalle. Voi sitten tehdä ulkoruukkuihin istutukset.

Mutta nyt on vielä kesä ja nautitaan siitä. Joka ilta täytyy pulahtaa uimaan niin kauan kun vesi on vielä lämmintä.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

1 kommentti:

  1. Hei Stiinapauliina!

    Törmäsin tähän metsäkirjoitukseesi sattumalta. Kirjoituksesi oli oikein mukava ja rauhoittava. Kirjoituksesi jäkälän keruusta kuitenkin pisti silmään. Toivottavasti keräsit jäkälät omasta metsästäsi, sillä tarvitset maanomistajan luvan moiseen. Lisäksi huomauttasin, että suomessa kasvavista jäkälistä osa on uhanalaisia, joiden kerääminen on rikos. Jäkälät kasvavat hitaasti, joten kerääminen silmäniloksi puoleksi vuodeksi kuulostaa aivan kamalalta, anteeksi vain.
    T. Terhi

    VastaaPoista