maanantai 1. heinäkuuta 2013

Raparperimehu


Ihanan väristä ja kirpsakan makeaa. Testasin illalla raparperimehun tekemistä. Se oli helppoa ja mukavaa. Huomenna taidan tehdä vielä lisää, kun raparperia on niin valtaisat määrät meillä. Tässä ohje, jos joku haluaa myös tehdä omaa mehua.

Raparperimehu
1 litra raparperia paloina
1 litra vettä
2 dl sokeria

1. Huuhtele raparperin varret ja leikkaa ne kuorineen pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan vesi ja raparperi ja anna kiehua hiljalleen noin puolen tunnin ajan. Siivilöi mehu ja kaada takaisin kattilaan.

2. Lisää mehuun sokeri ja keitä, kunnes se on sulanut. Ota pois liedeltä. Jäähdytä.

1 kommentti:

  1. sitruunan kuorta sekaan ja kun on jäähtyny niin sitruunan mehu :) namm...
    vaniljatankokin on hyvä lisämauste ;) hyvää kesää!!
    -jenni

    VastaaPoista