keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Päivän saldo
Noin 4-5 litraa vadelmaa. Eilen uutisissa oli, että vadelmasato huono ja sitä ei oikeen saa enää. Tuli paniikki mennä katsomaan meidän puskia. Onneksi menin. Vadelmat olikin niin kypsiä että tipahtelivat syliin. Ja huh, että niitä oli paljon. Aivan punaisena mattona, kun nosti jonkun oksan ylös. Varmaan moneen kertaan ääneen henkäisin. Vimmoissani niitä sitten keräsin mahdollisimman paljon ennen kun poika heräisi päiväunilta. Paljon sain ja vielä jäi kypsyviä marjoja sinne.

Meillä on riittänyt puuhaa enkä ole blogiin kerennyt. Maanantain kauppareissu venyi kokopäivän kyläilyksi ja eilen meillä oli tupa täynnä pojan taaperokavereita. Tänään on kotipäivä. Rantasaunassa meillä tehdään vähän ulkolaudoitushommia ja uutta kaidetta. Eli mukavaa puuhaa täällä riittää.

Aurinkoa keskiviikkoon!

14 kommenttia:

 1. Oi ihanaa, vadelmat on mun lempimarjoja. Tänä kesänä ei meille tullut vielä yhtään satoa, mutta ehkä sitten ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vadelmat on kyllä tosi hyviä. Nuo oli niin kypsiä jo, että tein hilloksi. Seuraavat aion pakastaa kokonaisina niin saa sitten talvella kivoja koristeita kakkuihin ja leivonnaisiin. Toivottavasti teille tulee ensi vuonna reilu sato :)

   Poista
 2. Katsellessani kuviasi tuntui kuin vadelmien tuoksu olisi tullut tänne asti. Upean näköisiä. Minä nykyisenä kerrostaloasujana voin vain enää muistella sitä vadelmien määrää, jonka joka kesä poimein. Mutta hyvä näin. Terkuin ktäti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä varmasti oli valtaisa määrä vadelmia. Helpommallahan pääsee kun ei ole puskia joihin on "pakko" mennä poimimaan. Itsellä vielä innostusta, mutta tiedä sitten 20 vuoden päästä :) Hyvää kesän jatkoa teille sinne ja tulkaa poikkeamaan kun ohi ajatte.

   Poista
 3. Nam! En usko minäkään vadelmasadon huonouteen. Keräsimme pieneltä alalta 7 litraa metsävadelmia ja vielä jäi pensaisiin niin paljon että uudestaan täytyy mennä mökkitien varteen! Hyvä näin, meillä kun on välivuosi puutarhavadelmissa pensaiden siirron takia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei taida olla huono sato. Huomenna meinaan taas mennä keräilemään lisää.

   Poista
 4. Olipas nätin näköisiä :) Ja maistuivat viel hyvälle!

  VastaaPoista
 5. Tänään puutarha vadelmia 15 l eikä kauan mennyt, osan saa Kaari, kun ei pysty tänä vuonna poimimaan, koska siellä Jenkeissä :-) Kivaa puuhaa. - lispe-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, voi hurja mikä määrä. Kaari onnellinen, kun saa valmiit marjat pakkaseen :) Vadelmien poiminta on kyllä parasta puuhaa lämpimässä auringonpaisteessa. Mustikkametsä ei niinkään houkuta, tai ainakaan niiden putsaaminen.

   Poista
 6. Vadelmasato on täälläkin hyvä. Joka päivä sais käydä puskissa.
  Mustikoiden putsaamiseen on onneks keksitty hyvä vehje, tehokas imuriin liitettävä marjanpuhdistaja. Suosittelen ehdottomasti kaikille jotka vähänkään mustikoita säilövät!!
  Mulla meni joku 10-15min ämpärillisessä.
  Ostin Halpa-Hallista ja makso 12,90.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kävin myös ostamassa marjanpuhdistajan. Täytyy koittaa sitä vaikka puolukoiden kanssa, kun pakkanen olikin jo täynnä mustikoita :)

   Poista
 7. Meijän mustikat oon puhdistanu kaatamalla marjat tarjottimelle ja hiustenkuivaajalla kevyellä puhalluksella puhaltamalla lennätelly roskat pois. Jää marjat nätisti tarjottimelle. Toisaalta, niitä roskia on sitten vähän siinä ympäristössä mut nopea putsaus ainakin. -satu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan hyvältä putsausmetodilta :) En päässyt vielä testaamaan ostamaani putsaria. Pakastin olikin niin täynnä mustikkaa ettei tarvinnut enempää kerätä.

   Poista