torstai 18. heinäkuuta 2013

Mutamuffinsit



Olen jo moneen kertaan tänä kesänä leiponut näitä Mutamuffinsseja. Niin helppoja ja niin hyviä. Uunissa kohoavat hienosti, mutta tuon keskiosan taikinamaisuuden vuoksi "lössähtävät". Itse laitoin pojan juhlissa päälle kermavaahtoa. Parhaiten sopivat hieman vielä lämpiminä jäätelön kanssa.

Mutamuffinsit (12 kpl)

100 g voita
2 munaa
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhoa
2 dl vehnäjauhoa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä hieman jäähtynyt sulatettu rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin.

Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Vinkki: Kannattaa katsoa kellosta tuo 10 minuuttia ja ota pois vaikka näyttää ihan löysiltä. Itse pidin viimeksi liian pitkään ja "muta" ei ollut pehmeää, mutta hyviä silti tuli.

Muffinivuoat ja pienet liput Tigeristä.

4 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa! Taidan kokeilla reseptiä ensi viikolla, kun juhlitaan kotikaupungissa mun siskon syntymäpäiviä. Jonkun voileipäkakun jo lupasinkin tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa koittaa. Itselläni nämä aina onnistuneet hyvin ja maistuneet hyvälle. Mutta kannattaa olla muffinivuoka. Taikina on sen verran löysää että leviävät normaalivuoissa. Tai sitten Amerikanmuffinivuokiin. Kivoja juhlia teille!

      Poista
  2. Uunissa muffinssit :)
    Pakko jotain tehdä sadepäivän iloks niin teen sitte ittellenni kompastuskiven ja pellillinen on tulossa !
    -Lille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam :) Näitä vois tehdä vaikka joka päivä.

      Poista