torstai 25. heinäkuuta 2013

Kipparin kinkku-kasviskeitto



Kaksi vuotta sitten olin postannut reseptin ja nyt tein pitkästä aikaa tätä herkullista keittoa. Juuri nyt parasta kausiruokaa, joten mikä voisi olla parempaa. Tässä resepti vielä uudestaan, jos joku haluaa koittaa.

Kipparin kinkku-kasviskeitto (4-5 annosta)

6 (n. 250g) varhaisperunoita
3 (n. 150g) porkkanaa
1 pieni (n. 300g) kukkakaali
7 dl vettä
1/2 tl suolaa
1/2 pkt (400g) saunapalvikinkkua
2 varhaissipulia varsineen
n. 2 dl herneitä
1 tlk (2 1/2 dl) Valio Kippari maustettua ruokakermaa

Pese perunat kuorettomiksi ja paloittele ne. Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Keitä kasviksia noin 8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Paloittele kinkku ja hienonna sipulit. Lisää ne ja herneet keittoon.

Anna keiton kiehua vielä hetki niin, että kasvikset ovat rapean kypsiä. Lisää lopuksi ruokakerma. Kuumanna, mutta älä keitä enää.

Vinkki: paistoin kinkkua hieman pannulla niin tulee minusta vieläkin parempaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti