tiistai 9. heinäkuuta 2013

Juhlat






Tässä muutama kuva pojan hienoista juhlista. Edvin sai viettää ikimuistoisen ensimmäisen syntymäpäivän sukulaisten ympäröimänä. Aamulla koristelimme keittiön ja paketit odottivat yllättynyttä poikaa. Voi miten hän olikaan innoissaan koko päivän. Paljon ihmisiä, paljon paketteja.

Tarjolle tein aina onnistuvan ja herkullisen Brita-kakun omista mansikoista, uutena testauksena Murun mustikkamuffinseja, kinkkupiirakkaa sekä maukkaan mustikkakakun. Mustikkakakku oli kivaa vaihtelua perinteiseen mustikkapiirakkaan ja oli tosi hyvääkin. Koittakaapa!

Mustikkakakku

150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 dl crème fraîchea
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g mustikoita pakaste tai tuoreita

Kuorrutus
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl crème fraîchea
2 dl tomusokeria
2 tl sitruunanmehua

1. Voitele irtopohjavuoan reunat (halkaisija 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
2. Vatkaa pehmeä rasva, sokeri, munat ja ranskankerma sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Sekoita 3 dl jauhoja, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
3. Pyörittele jäiset mustikat lopuissa jauhoissa ja sekoita varovasti taikinan joukkoon.
4. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa hieman keskitasoa alempana noin 40 minuuttia. (Jos käytät tuoreita mustikoita, lyhennä paistoaikaa.)
5. Anna kakun hieman jäähtyä ennen vuoan irrottamista.
6. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset kulhossa. Lisää tomusokeria, jos kuorrutus on liian löysää. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

Ohjeet:
Murun mustikkamuffinsit Kinuskikissa.fi
Mustikkakakku Pirkka.fi
Brita-kakku Maku.fi
Quiche Lorraine

2 kommenttia:

  1. Meinasinkin jo pyytää mustikkakakun reseptiä. Hyvää oli, kiitos vain!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi käynnistä :) Tätä kakkua voisin tehdä uudestaankin. Helppo, mutta herkullinen.

      Poista