perjantai 7. kesäkuuta 2013

Keltainen broilerikeitto



Tässä keitossa on ripaus itämaan tunnelmaa. Helppo tehdä ja kivaa vaihtelua samoihin arkikeittoihin. Kanelitangon voi korvata hyppysellisellä kanelia tai halutessaan jättää pois, nimittäin kanelin maku on melko voimakas tangon kanssa, mutta se tässä keitossa toki on se juju. Kannattaa testata, hyvää on.

Mukavaa viikonloppua!

Keltainen broilerikeitto (4 annosta)

8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
3/4 dl pitkäjyväistä riisiä
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 kanelitanko
4 laakerinlehteä
1/2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
300 g marinoimatonta broilerin rintafileetä
1 pussi (200 g) herne-maissi-porkkanaa
1 prk (200 g) crème fraîchea
1/2 tl kurkumaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta

Yhdistä vesi, liemikuutio, riisit ja sipulit. Lisää joukkoon kanelitanko, laakerinlehti ja inkivääri. Keitä 10 min.
Lisää kuutioitu broilerinliha. Keitä kypsäksi.
Lisää joukkoon vihannekset, kerma, kurkuma, sitruunamehu ja soijakastike. Kiehauta.
Viimeistele hienonnetulla korianterilla tai persiljalla.

Alkuperäinen ohje: Valio.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti