torstai 2. toukokuuta 2013

Sitruunakakku




Tänään vanhempani olivat auttamassa keittiönkaapinovien asennuksessa. Miehet huhkivat koko päivän keittiössä ja me naiset päällystimme pojan huoneeseen uutta sohvaa. Tuli niin nättiä kaikesta. Kuvia otan päivänvalossa kun kaikki valmista.
Eilen illalla tein päiväkahvin seuraksi sitruunakakkua, johon löysin sopivan ohjeen Vaaleanpunainen nonparelli-blogista. Ohje on simppeli, mutta aivan ihanan makuinen. 
Sitruunakakku
1 sitruunan raastettu kuori (n. 1 ½ tl)150 g margariinia2 dl sokeria3 munaa3 ½ dl vehnäjauhoja2 tl leivinjauhetta2 tl vaniljasokeria2-3 rkl sitruunamehua (tai maun mukaan)½ prk (100 g) kermaviiliä
Pese sitruuna huolellisesti harjalla ja raasta kuori hienoimmalla terällä. Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva. Lisää huoneenlämpöiset munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Lisää taikinaan sitruunan raastettu kuori ja mehu. Lisää lopuksi joukkoon kermaviili. Vältä turhaa sekoittamista. 
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kahvikakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40–45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna hieman jäähtyä ennen kumoamista.  Halutessasi voit tehdä kakkuun tomusokerista kuorrutteen.

2 kommenttia:

  1. Itsekin olen joskus sitruunakakkua tehnyt ja herkkua oli. Voi miten kivaa, kun teillä alkaa keittiökin olla valmis! Kuvimateriaalia odotellessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla lipsahti vähän ehkä liikaa sitruunaa, mutta tosi hyvää oli silti. On kyllä mukava kun keittiö on valmis. Kahvat puuttuu vielä eli laitan kuvia heti kun kaikki valmista.

      Poista