maanantai 27. toukokuuta 2013

Kirjolohiwokki



Tänään testasin tosi hyvää uutta kalareseptiä. Nopea ja herkullinen arkiruoka, jota tulen varmasti tekemään uudestaan ja muuntelemaan myös erilaisilla kasviksilla. Alkuperäinen ohje on Valion sivuilta.

Kirjolohiwokki

1  pussi (500 g) kasvissekoitusta tai juureskuutioita
1  tl sitruunapippuria
1  pak (300 g) marinoituja kirjolohisuikaleita
1  prk (200 g) kevyt crème fraîchea
1  rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1  dl kevätsipulia tai tilliä hienonnettuna

Valmistus:
Paista kasvikset rasvassa tilavassa paistinpannussa. Ripota kasviksille sitruunapippuri, sekoittele. Kypsennä n. 7 min.
Vedä kasvikset puuhaarukalla pannun toiselle reunalle ja lisää toiselle reunalle kalasuikaleet. Kypsennä n. 3 min.
Kun ainekset ovat kypsiä, sekoita ne ja lisää crème fraîche sekä halkaistut tomaatit. Kuumenna. Tarkista suola.

2 kommenttia:

  1. Tein tästä juuri uuniversion, luomuruokakermalla. Hyvää tuli, joskin ensi kerralla käytän tuoretta kalaa enkä mitään kuivahkoja pakastekuutioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Tuota täytyy ehdottomasti testailla. Kuulostaa hyvältä :) Itse olen käyttänyt 300 g kirjolohifileepalaa, jossa siis nahkakin paikoillaan. Löytyy Prisman kalahyllystä ja olen siihen ollut tyytyväinen. Näyttää, maistuu ja tuntuu ainakin kuin tuore kala!

      Poista