lauantai 27. huhtikuuta 2013

Mustikkatuorejuustojäädyke


Vietimme eilen kivan perjantai-illan kotona hyvin syöden ja ystävien seurasta nauttien. Mukava oli välillä istahtaa alas ja levätä. Monta viikkoa on töitä ja puuhaa tehty aamusta iltamyöhään. Syötiin aina niin hyviä kotitekoisia hampurilaisia. Loistava pihviohje löytyy täältä. Jälkkäriksi halusin tehdä jotain kevyttä tuhdin ruoan vastapainoksi. Kauan sitten löysin jäädykeohjeen, jota nyt testasin. Ja huh miten hyvää. Tämä sopisi ihanasti myös lämpimään kesäpäivään. Seuraavaksi aion koittaa samaa ohjetta mansikoilla.

Mustikkatuorejuustojäädyke (4 annosta)

5 dl mustikoita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl maustamatonta jugurttia
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Soseuta mustikat sauva- tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon tuorejuusto, jugurtti ja sokerit.
Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun vuokaan ja peitä pinta foliolla tai tuorekelmulla. Anna jäätyä pakastimessa 6-7 tuntia.

Kastele vuoka muutamaksi sekunniksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluastiaan.
Anna jäädykkeen vetäytyä hetki huoneenlämmössä, jotte rakenne ja maku tasaantuvat.

4 kommenttia: