torstai 25. huhtikuuta 2013

Kylpyhuone

Ennen:

Välivaihe:

Valmis:
Kyllä puuhaa on ollut. Päivät pitkät riittää tekemistä. Tänään pidettiin pihapäivä ja nautittiin auringon lämmöstä. Viimeisteltiin vihdoin kylppäri ja nyt ollaan tyytyväisiä. D viettää isäkuukautta, joten on ollut hyvää aikaa rempata ja puuhata.

Tässä meidän kylpyhuoneprojekti. Se oli alunperin hyvässä kunnossa, joten isoa remppaa ei haluttu tehdä. Kaakelit eivät vaan olleet tätä päivää. Lueskeltiin netistä kaakelimaaleista ja monet niitä kehuivat (ammattilaiset eivät suositelleet). Ajateltiin kuitenkin koittaa. Maalit sai helposti tilattua netin kautta.

Kaikki tehtiin kuten ohjeissa oli ja kuivumisaikakin tuplana. Toista kerrosta maalatessa maali alkoi hilseilemään ja kuplimaan. Eikä siinä sitten auttanut mikään. Homma piti jättää kesken. Meinattiin purkaa koko kylppäri, mutta laatat oli niin lujassa kiinni ettei edes kipsilevyjen purkaminen kannattanut. Niinpä sitten päätettiin laatoittaa kylpyhuone uusiksi, vanhojen päälle.

Isäni tuli apuun ja parissa päivässä saatiin uudet kaakelit paikoilleen. Saumaukseen ja kuivumiseen meni muutama päivä. Pääsimme kuitenkin muuttamaan suunnitellusti. Ja voi että ollaan tyytyväisiä, että kaakeloitiin kokonaan uusiksi. Niin nätti ja valoista tuli.

Tästä viisastuneena en voi suositella kaakelimaaleja mihinkään käyttötarkoitukseen. Myös rahallisesti uusien kaakeleiden hinta ja maalit ovat lähes tasoissa. Mutta onneksi loppu hyvin kaikki hyvin.

Värikkäät nupit Ikeasta

8 kommenttia:

 1. Huh, onneksi lopputulos on noin hieno!

  Saako udella mistä ovat hienot nupit? Saas nähdä koska me päästään kylppärin kimppuun, mutta miettiä sitä ainakin jo pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nupit ovat Ikeasta. Myytiin sellaisessa setissä missä oli erivärisiä ja kahtaa kokoa. Ensin ajattelin että ovat liian lapselliset, mutta ihan kivat valkoisessa kylppärissä. Kannattaa hyvissä ajoin alkaa suunnittelemaan remppaa ;)

   Poista
  2. Kiitän! Täytyy muistaa kesällä, josko tehtäis Tampereen reissua.

   Poista
  3. Oleppahyvä :) Viime viikolla käytiin Tampereen Ikeassa, joten olisiko jotain uutuus tuotteita kun en aikaisemmin ole nähnyt.

   Poista
 2. No olipa monivaiheinen urakka, onneksi päättyi hyvin. Minä olen läheltä seurannut vain yhtä kaalelimaaliprojektia ja siinä kaikki meni nappiin, maali on pysynyt hyvin jo yli vuoden ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olisipa meilläkin pysyneet maalit seinässä :) Eli meillä oli huono tuuri. Varmasti voivat jossain toimiakin. Monet ovat käyttäneet keittiön välitilaan ja siinä varmasti ihan ok.

   Poista
 3. Mistä suihkuverho on peräisin? Meillä on kans huonoja kokemuksia kaakelimaaleista. Ohjeen mukaan tehtiin mutta maali valui ihan tolkuttomasti vaikka kuinka ohuesti koitti laittaa. Lopputulos on ihan kamalaa katsottavaa, onneksi menee purkuun. :D

  VastaaPoista
 4. Ikeasta on suihkuverho. Voi harmi että teilläkin epäonnistunut maalausurakka, kurjaa. Mutta itse olen tyytyväinen että saatiin uudestaan kaakeloitu kylppäri. Kyllä se nyt on nätti, enkä varmasti koskaan edeshaaveile kaakeleiden maalauksesta :)

  VastaaPoista