maanantai 18. maaliskuuta 2013

Sitruunainen rahka-murupiirakka




Löysin ohjeen joku päivä maku.fi -sivulta. Tänään testasin ja tein pakkaseen vierasvaraksi. Ja tietenkin maistoin pienen palan. Tositosi hyvää tuli. Sopii makunsa puolesta hyvin myös pääsiäispöytään. Tämän kanssa sopisi täydellisesti kylmä mansikka- tai vaniljakastike. Testatkaa kun leivontahimo iskee.

Sitruunainen rahka-murupiirakka (pellillinen, n. 30 palaa)

Taikina ja muruseos
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl piimää tai maitoa
2 kpl munaa

Täyte
500 g maitorahkaa
2 sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kpl munaa
1 kpl sitruunaa

1. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon rasvasula.

2. Jaa taikina kahtia. Säästä toinen puoli pinnalle tulevaan muruseokseen. Sekoita pohjaksi tulevaan taikinaan piimä/maito ja munat. Älä huoli, vaikka taikinaan jää pieniä paakkuja, ne häviävät paistamisen aikana. Levitä pohjataikina leivinpaperoidulle uunipannulle.

3. Valmista täyte. Sekoita rahka, sokerit ja munat keskenään. Pese sitruuna hyvin, raasta kuoren keltainen osa ja purista hedelmän mehu. Lisää ne täytteeseen.

4. Levitä rahkatäyte pohjan päälle ja ripottele muruseos päälle. Paista sitruunaista rahka-murupiirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jaa jäähtynyt rahka-murupiirakka pieniksi annospaloiksi.

3 kommenttia:

  1. Voi elämä, ovat varmasti tositosi hyviä! Pitää laittaa talteen tämä ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä ohje, kannattaa ehdottomasti koittaa :)

      Poista
  2. Olisinpa ottanut ohjeen talteen suosikkeihin...vanha hyvä ohje koska äitini tehnyt raparperilla.Estosi on aika outo.Olethan itsekkin sen kopioinut.

    VastaaPoista