tiistai 12. maaliskuuta 2013

Perunarieskat



Sunnuntai-illalta jäi ylimääräistä perunamuusia, joten koitin perunarieskojen tekoa. Se olikin niin nopeaa ja helppoa. Ja lopputulos tosi hyvä. Kiva nopea välipala, iltapala tai jopa herkku yllätysvieraille. Taidan tehdä toistekin.

Perunarieskat (n. 10 kpl)

3 dl perunamuusia
1 tl suolaa (voi jättää pois jos perunamuusi kovin suolaista)
1 muna
2-3 dl vehnä- tai ohrajauhoja

Vaivaa kylmään perunamuusiin suola, munat ja jauhot. Vaivaa sen verran, että taikina tuntuu sopivan pehmeältä levitettäväksi. Pistele haarukalla rieskoihin reikiä.
Paista rieskoja 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Ja nauti runsaan voin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti