keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Banaanikakku




Eilen illalla iski leipomisvimma. Teki mieli tehdä jotain pitkästä aikaa. Kypsyneet banaanit oli hyvä vinkki. Koitampa 70-luvulla suosittua banaanikakkua. Tosi hyvää tuli. Ohjeen muokkasin netistä löytämistäni resepteistä. Pikkaisen vähemmän sokeria ja kerman tilalle maitoa, eli kevennetty versio ;)

Banaanikakku


2 munaa

2 dl sokeria
2-3 kypsää banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa (halutessaan voi laittaa kermaa, kermaviiliä tai jugurttia)
150 g voisulaa (jäähtynyttä)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

1. Soseuta banaanit sauvasekoittimella tai muussaa haarukalla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l).

3. Paista 175-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Voit sihdata kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. oh, bananabread! niin hyvää. meillä löytyy tätä hyvin usein pakastimesta tai kaapista, vähän erilaisella ohjeella tosin ja leipävuokaan tehtynä :) englannissa syötiin tätä aina iltateen kanssa, ja niin se maistuu parhaalta edelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eri variaatioita banaanikakusta on varmasti hurjan paljon. Itse kehittelin ohjeen kotoa löytyvistä ohjeista ja hyvää tuli silti :) Taidan tehdä joskus uudelleenkin. En tiennytkään, että englantilaiset syövät myös tätä. En törmännyt siihen siellä asuessa. Kyllä mullekin maistuisi joka ilta teen kanssa ;)

      Poista
  2. Nam- hyvältä näyttää vaikka en kakkuja syökään enää.
    :)

    Kamomilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi hyvää. Vietiin onneksi kakku isomummulle, niin ei tullut koko kakkua itse syötyä ;) Nostan hattua kyllä sinulle, olet uskomaton :) Itseltäni ei onnistuisi elämä ilman kakkuja. Tsemppiä jatkossakin.

      Poista
  3. Mä teen samantapaista versiota aina vähän ylikypsistä banaaneista, joskaan en laita maitoa/kermaa enkä kanelia ja kardemummaa.. vaniljaa vain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin testata ohjettasi. Ehkä ei ole niin jouluinen, kun laittaa vain vaniljaa. Kiitos vinkistä!

      Poista