torstai 14. maaliskuuta 2013

Appelsiini-valkosuklaacupcake



Tänään saatiin ihania vieraita syntymäpäiväkahville. Tarjolla oli Appelsiini-valkosuklaacupcaket, tonnikalapiirakkaa ja mustikkapiirakkaa. Tässä kuppikakkujen ohje, muut ohjeet laitan myöhemmin. Pidin näitä ehkä pikkasen liian pitkään uunissa, mutta maku oli silti ihan hyvä. Melkoisen makea tuo valkosuklaan ja tuorejuuston yhdistelmä. Yksi riittää kyllä makeanhimoon!

Appelsiini-valkosuklaacupcake (12 kpl muffinivuokaan tehtyä)

2 tl appelsiinikuoriraastetta
3/4 dl appelsiinitäysmehua
100 g voita
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhoa
200 g kermaviiliä

Kuorrutus:
200 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa

1. Pese appelsiini huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Sulata voi ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voi, appelsiinin mehu ja raastettu kuori.

3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös kermaviili. Vältä turhaa sekoittamista.

4. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

5. Sulata kuorrutuksen suklaa vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto sulaneen suklaan joukkoon sähkövatkaimella. Lisää halutessasi kuorrutukseen tippa elintarvikeväriä.

6. Pursota kuorrutus kuppikakkujen pinnalle ja viimeistele koristelemalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti