perjantai 15. helmikuuta 2013

Tilkkujen yhdistäminen

Tämä projekti alkoi syksyllä ja nyt olen jo voitonpuolella. Lattiatyynyn palat on valmiina ja niitä tuli yhteensä 64 kappaletta. Lopullinen tyynyn koko selviää myöhemmin.

Sain toivepostauksen näyttää mallia, miten näitä paloja yhdistellään. Empä ole aikaisemmin tehnyt ohjetta käsitöistä, mutta yritän neuvoa kuvien avulla

Suunnittelin tyynyn värit etukäteen ja piirsin ne paperille. Näin saa varmasti nätin ja tasaisen peiton eikä lopussa ole liikaa vaikka saman värisiä paloja jäljellä. Paperista on helppo katsoa mikä väri tulee seuraavaksi.

1. Vie virkkuukoukku ensimmäisten silmukoiden läpi ja vedä lanka näiden läpi. Jätä tarpeeksi pitkä pätkä päättelylankaa.2. Vie koukku taas seuraavien reunimmaisten silmukoiden läpi ja ota lanka koukulle.


3. Vedä lanka kaikkien silmukoiden läpi ja myös aikaisemmin tekemän silmukan läpi.


4. Vie taas koukku seuraavien silmukoiden läpi ja vedä lanka molempien silmukoiden läpi.Olipas vaikea selittää. Näin silmukka silmukalta jatketaan rivi loppuun asti. Jätin paloihin noin 5-10 cm langanpätjät, joita en päätellyt. Otan langanpätkät mukaan yhdistysvaiheessa niin säästyy päättelytyöltä. Huomattavasti helmpompaa näin ja langanpäät jää hyvin piiloon saumakohtaan.

Onnistuuko näillä ohjeilla? Kannattaa tehdä aina yksi rivi valmiiksi ja yhdistää nämä rivit toisiinsa. Sitten tekee toiseen suuntaan ruudukon valmiiksi. Kuten tässä peitossa tein.

Tässä vielä pari kuvaa vauvalle tekemästäni peitosta (nurjalta puolelta):Ai että nämä on kivoja hommia. Aina kun saa yhden valmiiksi niin tekee mieli jo aloittaa seuraavaa. Nyt pitäisi keksiä jotain keväisempiä juttuja. Mitäs ne sellaiset voisi olla?

Käsityöintoa ja mukavaa viikonloppua!

3 kommenttia:

 1. Ompa kauniit ja rauhalliset värit. Mutkan kautta löysin blogiisi ja on kyllä ihanan piristävää luettavaa värikkäine kuvineen :)

  Innolla odotan, että päästään näkemään uutta kotia lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulimpa hyvälle tuulelle kommentistasi :) Tervetuloa lukijajoukkoon.

   Poista
 2. Teen juuri samantapaista vauvapeittoa ja tuskailin tilkkujen yhdistämisen kanssa. Onneksi googlailu tuotti tulosta ja löysin ohjeesi - tämä oli vähän tämmönen virkkausta for dummies... :)

  VastaaPoista