lauantai 23. helmikuuta 2013

Soijarouhe-spagettivuoka




Soijarouhetestailut jatkui vielä tällä viikolla. Kokeilussa spagettivuoka. Vähän "mössömäistähän" tuo on, mutta varmasti ainakin lasten mieleen. Tykkäsin kyllä myös itse. Vihreää salaattia kaveriksi niin kelpaa hienommillekin vieraille. Koittakaapa!

Soijarouhe-spagettivuoka
200 g spagettia
2 dl tummaa soijarouhetta
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tlk tomaattimurksaa (käytin chilillä maustettua ja sopi tosi hyvin)
mustapippuria 
suolaa

Juustokastike:
2 rkl rasvaa
4 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa (osan voi korvata kermalla)
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 dl juustoraastetta

1. Keitä soijarouhetta noin 5 minuuttia kasvisliemellä maustetussa vedessä. Valuta lävikön avulla.
2. Kuullota pilkotut sipulit ja lisää pannulle tomaattimurksa ja mausteet. Hauduta noin 5 minuuttia.
3. Sulata rasva kattilassa, sekoita joukkoon jouhot ja kiehauta. Siirrä kattila pois levyltä ja sekoita kylmä maito joukkoon. Siirrä kattila uudelleen levylle ja anna hiljalleen kiehua noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja paprikalla, lisää juustoraaste.
4. Voitele iso uunivuoka. Lisää vuokaan soijarouhe, spagetti, tomaattimurska ja juustokastike.

Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. ai tekin olette innostunut kasvisruuista, jei! ite en oo vielä soijaa koittanut, mutta muuten viime aikoina tullut kokkailtua tosi paljon kasviksista. tekee hyvää kropalle, kun vaan huolehtii riittävistä protskuista muuten. ootko käyttänyt linssejä? mullon yks sairaan hyvä linssikeiton ohje, teen sitä joka toinen viikko :)
    /A.P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaappa ihmeessä tuota soijarouhetta (tummaa). Ihan kuin jauhelihaa. Niin hyvää, edullista ja ekologisempaa kuin punainen liha. Mä oon ihan hurahtanut siihen. Voisin linssejä koittaa kun niin paljon sen terveysvaikutuksia kehutaan. Laitappa ohjetta mulle!

      Poista
    2. Lähetin sen sulle fb:n inboxiin. salaista reseptien jakoa :)

      Poista