perjantai 22. helmikuuta 2013

Mustikkakiisseli



Aamulla suunnittelin tekeväni tiikerikakun. D löysi ohjeen vierestä kakun kalorimäärän. Uskotteko, että yhdessä kuivakakkusiivussa on 300 kaloria, sama määrä kuin mäkkärin juustopurilaisessa. Huh. Siihen jäi kakun teko. Ja vielä pahempi pongaus oli se, että suklaakakkupalassa voi olla 700 kcal. Koko illalliset kalorit. Tästä lähin mietin kyllä kolmesti ennen kuin suuhuni pistän.

Mutta kova tarve oli päästä jotain tekemään. Niinpä tein mustikka- ja vaniljakiisseliä. Hyvää ja huomattavasti terveelisempää. Yksi mustikkakiisseliannos sisältää noin 50 kcal. Kivaa perjantaita! Ja syökää hyvin ;)

Mustikkakiisseli (4 annosta)
3 dl vettä
5 rkl sokeria
3 dl pakastemustikoita

Suurus
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä
2 rkl perunajauhoja

1. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää mustikat ja anna niiden hiukan pehmetä. Sekoita joukkoon suurus ohuena nauhana koko ajan sekoitten.
2. Anna keitoksen kerran pulpahtaa ja nosta kattila syrjään liedeltä. Ripota kiisselin pinnalle sokeria ja anna jäähtyä.

Vaniljakiisseli (2 annosta)
2,5 dl maitoa
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan maito, maissitärkkelysjauhot sekä sokeri. Kuumenna sekoitten. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta levyltä. Lisää vaniljasokeri ja anna kiisselin jäähtyä sekoitten välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti