tiistai 5. helmikuuta 2013

Hyvää Runeberginpäivää!




Tänään saan päiväkahviseuraa ja mikäs sen parempaa tarjottavaa, kuin Runebergintortut. Ohjeita löytyi vaikka millä mitalla ja aika pitkään sain etsiskellä sopivalta kuulostavaa reseptiä.

Useimmiten aloitan reseptien etsinnän Maku.fi-sivuilta. Heidän ohjeet ovat simppeleitä, maukkaita ja onnistuvat aina. Ja toinen hyvä on Valio.fi. Tämä ohje on sieltä ja tosi hyviä tuli näistäkin. Yön aikana vadelmahillo vähän värjäsi tomusokeria, joten koristelu olisi kannattanut tehdä vasta nyt aamulla.

Runebergintortut (n. 20 kpl)

200 g voita
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl mantelirouhetta
1 1/2 dl keksimuruja/korppujauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kardemummaa

Koristeluun
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
1 1/2 tl kylmää vettä.

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellan.

Annostele taikina torttuvuokiin (käytin Amerikan muffinivuokia). Tee taikinaan pinnalle syvennyt ja täytä vadelmahillolla.

Paista 175 asteessa n. 20 min.

Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillolla ja tomusokerilla.

2 kommenttia: