maanantai 18. helmikuuta 2013

Helmililja
Helmililja on yksi lemppareista. Niin kauniisti kukoistaa keittiön pöydällä. Ja tuo hyvää mieltä.

Tämä aamupäivä on kulunut viikon ruokalistaa suunnitellessa. Miten se voikaan olla välillä niin hankalaa. Vaikea yhdistää samaan pakettiin terveellinen, ravintorikas, vihannespitoinen, edullinen, ja maukas. Pinaattikeittioa syödään jo joka viikko ja kohta siihenkin kyllästyy. Laatikkoruokaohjeita olen etsiskellyt. Ne olisi riittoisia. Ja keitot. Ne on hyviä. Ja punaista lihaa haluaisin välttää. Onkohan liikaa vaatimuksia. Ja vielä halpakin olisi kiva, kun ruoan hinta hipoo taivaita.

Mitä teillä syödään arkea? Ja entäs pyhänä? Antakaapa kivoja vinkkejä.

8 kommenttia:

 1. Meillä oli tuota helmililjaa ristiäiskukkina, niin ihanaa se on.
  Mulla sama ongelma kun ei meinaa keksiä mitään hyviä arkiruokia. Aina pyörii ne samat ruuat ja kyllästyttää. Ois niin hyvä kun joku laittaisi aina joka päiväksi valmiin ohjeen jonka voisi tehdä eikä tarviis miettiä.

  -miina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sopii muuten hyvin kastejuhlaan. Tykkään niin Helmililjasta. Herkkä ja kaunis :) Välillä laitoin tänne meidän viikon ruokalistoja, niin että siitä voisi saada uusia vinkkejä. Parastahan olisi vaihtaa ideoita keskenään, kun usein tekee vaan niitä samoja ruokia viikosta toiseen.

   Poista
 2. Meillä kans viikoks aina kerrallaan mietitään ruuat, lapset saa valita ja me valitaan loput.. meillä tykätään keitoista eniten ja ainakin kolme viikkoa pitää keksiä eri ruuat, aika hankalaa se välil on.. nyt on lomaviikko ni syödään mitä milloinkin.. :)
  -ansku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista ois tietää mitä lapset valitsee :) Keitot on kyllä hyviä ja niitä reseptejä voisin etsiskellä lisää. Kalakeitto on yks lemppari ja sitä tehdään niin iso satsi että syödäänkin monta päivää. Kivaa lomaa teille!

   Poista
 3. Meillä ne söis jauheliha- siskonmakkara- kana ym.-keittoja aina, mut sopimus on et jokasen valitsemaa ruokaa maistetaan. Salaateistaki meillä tykätää.
  -ansku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keitot on kyllä hyviä ja tosi kiva että lapset tykkää niistä. Ihania lapsia :)

   Poista
 4. Meillä yks vakioruoka on itsetehdyt lihapullat tai mureke, perunamuusi ja kasvikset. Toimii aina! Ja mureketaikinaan voi ainakin aikuisille laittaa kaikkee sisälle. Nam.
  Mun lemppareita on mm lohikeitto ja täytetyt paprikat.
  Helinä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Lihapullat ja -mureke on muuten hyviä. Ja jos vielä tekis kasvisten kanssa niin olis tervellisempikin ;) Tulee ehkä ens viikon ruokalistalle. Täytettyjä paprikoita en oo koskaan tehnyt. Niitäkin vois koittaa.

   Poista