torstai 20. joulukuuta 2012

Toscakakku



Upea vai mitä. Elämäni ensimmäinen toscakakku. Vähän on reppanan näköinen. Pikkasen liian pehmeä oli keskeltä ja täyte valui osittain kakun sisälle. Onneksi lohduttaa, että tämä oli Sikke Sumarin herkullisen toscakakun salaisuus! Testaan kyllä uudestaankin. Toscakakun maku ei koskaan petä!

Toscakakku
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl täysmaitoa
150 g voita

Kuorrutus
75 g voita
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
0,5 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje 
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjaisen vuoan reuna. Laita vuokaan pohjan kokoinen, pyöreä leivinpaperipala. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito-voisulaseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa 25 min. Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Sekoita. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee hiukan. Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa uunin keskiosassa n.10 min eli kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.

3 kommenttia:

  1. Toscakakku tai piirakka on ehkä ainut leivonnainen, jota en voi syödä. Tai pitäis ehkä maistaa aikuisena, vois maistuu eriltä. :) onko sulla muuten perunasalaatin ohjetta? Jos tekis jouluks.. Helli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toscakakku on äärettömän hyvää. Yks mun lemppareista, mutta oon aina ajatellut että liian vaikee tehdä. Seuraavaks koitan piirakkaa niin ehkä se helpompi. Tuo kakku oli niin korkee, että väkisin oli raaka keskeltä kun yritin päällistä laittaa. Me ollaan tehty vaan lämmintä perunasalaattia (se on tosi herkullista), mutta sellasta perinteistä perunasalaattia en oo koskaan testannut!

      Poista
  2. Miten voi tulla tolla ohjeella ton näkönen kakku?:DD

    VastaaPoista