sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Piparkakut




Piparkakkutaikina (n. 70 kpl) 

Ainekset 
1,5 dl siirappia
1,5 dl maitoa
2,5 dl sokeria
1 rkl soodaa
100 g margariinia tai voita
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl kardemummaa
ripaus pomeranssia
8 dl vehnäjauhoja

Ohjeet
Kiehauta siirappi, maito ja sokeri. Ota kattila liedeltä, lisää sooda, voi ja mausteet. Anna jäähtyä.Sekoita jauhot jäähtyneeseen seokseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi, koska se kovettuu ja turpoaa vielä kylmässä.Kääri taikina kelmuun ja anna levätä vähintään muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään. Voit myös valmistaa taikinan hyvissä ajoin etukäteen ja pakastaa taikinan.Kuumenna uuni 200-asteeseksi. Kauli taikina ohueksi ja ota levystä muotilla piparkakkuja. Lado piparit leivinpaperille peitetyllä pellille ja paista 6–7 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat piparit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti