perjantai 7. joulukuuta 2012

Kardemummapiparit




Niin hyviä, että puolet on jo syöty. Ohje löytyi uusimmasta Koti- ja keittiö-lehdestä. Aivan ihanan makuisia ja sopii kivasti ruskeiden joulupipareiden kanssa. Näitä täytyy tehdä vielä tuplasatsit jouluksi. Koittakaapa!

Kardemummapiparit (n. 60 kpl)

4 dl venhäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl kardemummaa (laitoin 2 tl, ja voisi laittaa jopa vieläkin enemmän)
200 g kylmää voita
1 muna

1. Mittaa vehnäjauhot, sokerit ja kardemumma kulhoon. Paloittele joukkoon voi. Nypi murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tarttuu käsiin, lisää hieman jauhoja.
3. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään tunniksi.
4. Kauli takina ohueksi ja leivo kuten perinteiset joulupiparit.
5. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia
6. Koristele piparit sokerikuorrutuksella ja koristeilla. Voit siivilöidä päälle myös tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Sulla aivan ihania reseptejä, oon ottanut niitä paljon kokeiltavaksi ja teen kun ehdin. Niissä just sopivan "vähän raaka-aineita" ja kuvatkin herkullisia. Löysin tämän blogin vasta jokin aika sitten ja kahlasin kokonaan läpi. Jatka samaan malliin, hyvä ja lämminhenkinen blogi.
    t. Inkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista. Piristi niin päivää. Ja mukava, jos reseptit on/tulee käyttöön. Laitappa mielipiteitä niistä, jos jotain koitat. Mukavaa joulunodotusta!

      Poista