torstai 6. joulukuuta 2012

Avokadopasta



Itsenäisyyspäivän kunniaksi testasimme mahtavaa Avokadopastaa, jonka ohje löytyi Chiclingin blogista. Alkuperäinen ohje on Safkaa-keittokirjasssa, by Alexander Gullichsen. Jos avokado ei ole tuttu ennestään tai jos et oikein tiedä mitä tai miten sitä söisi, niin tämä resepti on aivan mahtava. Ehdottomasti koittamisen arvoinen. Tätä tehdään meillä vielä uudelleen ja tämän myötä innostun etsimään lisää avokado-ohjeita.

Avokadopasta: (4 annosta)

1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (poista siemenet) laitoimme 1/4 osaa
1 limetti
2 kypsää avokadoa (jos et löydä täydellisen kypsiä avokadoja, ei tämä resepti onnistu, jätä se toiseen kertaan)
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, isot valkosipulipalat eivät ilahduta ketään ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti