sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Mariskooli

Meillä on ollut kaksi Mariskoolia pitkään kaapin perukoilla. Ne ei ole kuulunut ihan suosikkeihini, mutta nyt olen taas uudelleen ihastunut. Jotain hienoa niissä on. Ostin itselleni punaisen Mariskoolin palkinnoksi!

Näihin on hyvä laittaa jouluna suklaata!
Tietääkö joku mistä aidon Mariskoolin tunnistaa? Onko jotain tunnistusvinkkiä? Kirpparit on pullollaan kopioita, mutta aitojakin voi olla joukossa. Ainahan tarra ei pysy matkassa mukana.

Kivaa sunnuntaipäivää teille!

7 kommenttia:

 1. Ja pahimmassa tapauksessa feikeistä löytyy Iittalan tarroja... :( Eikös aidoissa ole pohjassa kohokuviona marimekko-teksti, siis ihan lasiin valettu? Tuo punainen olis ihana löytää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, tuota en osannut edes ajatella. Tarkistin omistani, niin niissä tosissaan on kohokuviona teksti. Kiitos vinkistä :) Punaisen ostin ihan kaupasta, mutta muita värejä voisin bongailla kirppareilta.

   Poista
 2. mun mielestä aidon mariskoolin jalan paksuus tyvestä (siis kulhon juuresta) on huomattavasti ohuempi ja sirompi verrattuna feikkiin. ja jos vertaa aidon ja feikin "reunanystyröitä" ne ovat erilaiset. Aidossa ovat jotenkin jyrkemmät. Mutta mielestäni jalasta tunnistaa kaikista helpoiten.

  -miina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Oon yrittänyt tutkailla niitä jalkoja ja oikeassa on terävämmät kuviot, mutta silti ne jäljennöksetkin ovat niin lähellä. Tuossa yllä AnniP antoi hyvän vinkin, että pohjassa on kohokuviolla Marimekko!

   Poista
 3. Vanhemmassa tuotannossa muuten ei ole tuota kohokuvio tekstiä pohjassa.. eli ihan siihenkään ei voi aina luottaa... :) siis toki ne ovat aina aitoja joissa se on.. muttei välttämättä ole feikki vaikkei sitä olisikaan :) -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä tiedosta. Harmillista, että niissä vanhoissa ei ole kohokuviota. Juuri oli vihreä kirpparilla 10 eurolla, mutta en uskaltanut ostaa kun ei ollut takuuta aitoudesta. Ehkä olisi kannattanut ostaa :)

   Poista
 4. Pohjaan tuli Marimekko-teksti vasta 2004.

  VastaaPoista