lauantai 24. marraskuuta 2012

Feta-pepperonipasta



Olimme Turussa hotellilomalla muutama vuosi sitten. Illastimme ravintola Blancossa ja siellä D söi mielettömän herkullisen pasta-annoksen. Itse otin hampurilaista ja oli niin niin annoskatea. Pyysin D:tä tekemään kotona minulle samanlaista pastaa ja tässä on D:n loistava resepti.

Pidän hurjan paljon maukkaista (ja kermaisista) pastaruoista. Ja tämä on yksi suurimmista suosikeistani. Niin hyvät maut, että kelpaa tarjota paremmallakin illallisella.

Kermainen feta-pepperonipasta (4 annosta)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 ltk (250 g) kirsikkatomaatteja
200 g fetajuustoa
100 g pepperonimakkaraa
100 g punainen pesto
2 dl ruokakermaa
öljyä
mustapippuria
suolaa
tuoretta basilikaa tai oreganoa
pastaa

Kuullota pilkottu sipuli, valkosipuli ja pepperonimakkaa paistinpannulla öljyssä.
Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja lisää pannulle kun sipulit ovat pehmentyneet. Sekoita hetki.
Leikkaa fetajuusto pieniksi paloiksi ja lisää pannulle. Kun juusto pehmenee, lisää pesto ja ruokakerma.
Mausta mustapippurilla, suolalla ja tuoreilla yrteillä.

Tarjoa hyvän pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti