sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Vaniljavanukas mansikkakastikkeella

Sunnuntaisin meillä syödään vähän arkea paremmin. Tänään pääruoaksi syötiin niin herkullista Halloumisalsaa. Siihen päälle vielä vaniljavanukasta mansikkakastikkeella. Oih ja njam!


Vaniljavanukas (4 - 6:lle)
1 dl kermaa
5 ½ dl maitoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
¾ dl maissitärkkelysjauhoa
1 kananmuna

 Mittaa kaikki aineet pinnoitettuun kattilaan ja sekoita hyvin ennen kuin alat kuumentaa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos muuttuu sakeaksi ja kiehahtaa. Katkaise levystä virta ja jatka sekoittamista vielä muutaman minuutin ajan. Siirrä pois levyltä. Anna hetken jäähtyä ja annostele laseihin. (Tulikuuma vanukas saattaa rikkoa ohuen lasin.) Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin, jotta vanukas hyytyy. Hyytyminen kestää noin 3 tuntia.

Mansikkakastike
2 dl mansikoita
½ dl vettä
½ dl sokeria

Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Mittaa pieneen kattilaan vesi sekä sokeri ja kiehauta. Kun sokeri on sulanut, ota kattila pois levyltä ja anna hetken jäähtyä. Lisää soseutetut mansikat sokeriliemeen ja sekoita tasaiseksi. Kun mansikkakastike on jäähtynyt, kaada se vanukkaiden päälle laseihin. Koristele valmiit vanukkaat tuoreilla mansikoilla.

2 kommenttia:

  1. Nytpä iski hirmuinen kerroskiisselimieliteko. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Helppoa ja nopeaa, ja niin hyvää.

      Poista