torstai 4. lokakuuta 2012

Marsipaaninalle

Eilen Cupcake-kurssin aiheena oli marsipaanieläimet. Tein vain yhden, tämän pienen reppanan etukenonallen :)
Teimme myös suklaamuffineita, jotka kuorrutimme herkullisella Italian marengilla (ohjeet löytyy alta). Tosi hyvät reseptit, nämä oli niin herkullisia.






Suklaamuffinit (n. 20 pientä tai 14 isoa) 

6 rkl voita
85 g sokeria
1 rkl hunajaa
2 dl vettä
225 g vehnäjauhoa
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 rkl maitoa
1 kananmuna

1. Laita voi, sokeri, hunaja ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna varovasti hämmentäen, kunnes sokeri on liuennut. Kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduta 5 minuuttia. Kaada isoon kuumuutta kestävään kulhoon ja anna jäähtyä.
2. Seoksen jäähdyttyä siivilöi mukaan jauho ja kaakaojauhe. Laita ruokasooda liukenemaan maidon sekaan ja lisää ne sitten seokseen munan kanssa. Vatkaa tasaiseksi (käsin pyörövispilällä). Lusikoi taikina vuokiin.
3. Paista muffineita 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes ovat kohonneita ja tuntuvat kiinteiltä. Kuorruta jäähtyneet muffinit.

Italialainen marenki:
Ainekset
5 kpl valkuaisia
250 g sokeria
0,6 dl vettä

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi yleiskoneessa vispilällä.
2. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta 118ºC asteeseen.
3. Lisää sokeriliemi valkuaisvaahtoon hitaasti siten, että se valuu kulhoa pitkin massaan ohuena nauhana.
4. Kaada sokeriliemi nauhana kuumana joukkoon ja pyöritä massaa hitaasti kunnes on jäähtynyt.
5. Käytetään jälkiruoissa kuten kohokkaissa ja parfaissa jne. Voidaan myös pursottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti