torstai 6. syyskuuta 2012

Keltainen kanakeitto

Ensimmäistä kertaa koitin kanakeittoa. En koskaan uskonut sen olevan hyvää, niin en ole sitä tehnyt. Mutta tämä oli kyllä täyskymppi. Äärettömän hyvänmakuinen. Ehdottomasti koittamisen arvoinen! Resepti bongattu Valion sivuilta. 


Valmistusaineet (4 annosta)
1 rkl rasvaa
1 pussi (200 g / 4 dl) pakastesipulikuutioita tai 2 sipulia hienonnettuna
1/2 tl kurkumaa
200 g (n. 3 dl) kypsiä broilerin fileekuutioita
1 pussi (300 g) vihannes-riisisekoitusta
1 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 tl sitruunamehua
n. 1 rkl makeaa, mietoa chilikastiketta
1 prk (2,5 dl)

Kuullota sipulit ja kurkuma rasvassa kattilassa.
Lisää broilerikuutiot. Paista hetkisen.
Lisää vihannes-riisisekoitus. Kun se on sulanut, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio.
Anna kiehua n. 5 min.
Musta sitruunamehulla ja chilikastikkeella. Lisää lopuksi ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua hetken ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Kanakeitto on aina parasta, mulla tänääkin ruokana sitä. Laitan aina porkkanaa, kaalia, kukkakaalia, parsakaalia ja kanat ja kerma :)
    slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvältä :) Kanakeitto tulee kyllä meidän ruokalistalle jatkossakin. Oli hyvää ja niin kevyttäkin.

      Poista