sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kaura-omenapaistos

Haettiin eilen faffan pihalta omenoita. Eihän syksy ole mitään ilman omenapaistosta ;) Testasin uutta reseptiä ja hyvältä maistui päiväkahvit. Tämä ei ole mikään äklömakea eli just sopiva!



Taikina

2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
125 g voita

Täyte
4 - 5 (700 g) omenaa
1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet. Nypi joukkoon hiukan pehmennyt voi. Painele 3/4 taikinasta voidellun vuoan (Ø 24 cm) pohjalle.
Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita täytteen ainekset. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Murusta loppu taikina täytteen päälle.
Paista 200 asteessa 35 - 40 minuuttia.
Tarjoile hiukan jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Taidan varastaa ohjeen... vaikka inhoon "nypi voi joukkoon"-lausetta yli kaiken :)
    -Lille

    VastaaPoista