torstai 27. syyskuuta 2012

Cupcake-kurssi

Eilen olin kansalaisopiston Cupcake-kurssilla. Teimme vaniljamuffineita, jotka kuorrutimme erivärisillä voikreemellä (ohje alla).  Vaniljasuklaakuorrute on italialainen marenkivoikreemi, jonka opettajamme valmisti. Koristelimme cupcaket marenki ja sokerimassakoristeilla. Oli mielenkiintoista puuhaa. Vain mielikuvitus oli rajana, mutta tein melko simppeleitä koristeita! Ensi viikolla tämä hauskuus vielä jatkuu.

Huom! Maistoimme cupcakeja hetki sitten ja tuo voikreemi on kyllä todella voinen. Omaan makuuni liikaa voin makua. Parhaan mahdollisen kuorrutteen saat valkosuklaakuorrutteeste jonka ohjeen löydät täältä. Ja senhän  voi myös värjätä. Suosittelen ehdottomasti :)






Voikreemi kuorrute:

200g voita
5 rkl maitoa/vettä tai mehua
1 dl tomusokeria
(voi lisätä myös 3 rkl kaakaojauhetta tai 40g sulatettua tummaa suklaata tai elintarvikeväriä)

Pehmitä huoneelämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon neste, lisää halutessasi joukkoon myös kaakaojauhe (tai elintarvikeväri). Vatkaa tasaiseksi. Lisäile tomusokeri vähitellen sekaan vatkaten. Laita kuorrute hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Levitä kuorrute veitsellä tai pursota jäähtyneiden muffinsien päälle. Jos haluat oikein runsaat pursotukset, niin tee kuorrutetta kaksinkertainen määrä.

12 kommenttia:

  1. Vautsi vau..ihan sairaan herkullisen näköisiä!!Ja hyvin tehtyjä! Taidan loihtia jotain tuollaisia ristiäisiin;)
    -Hande-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Näitä oli hauska tehdä. Ens viikolla tehdään eläinkuvioita ym. Mausta en vielä tiedä, kun ei olla syöty näitä..

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Nättejä olivat, mutta eivät niin hyviä mitä odotti ;)

      Poista
  3. Mielettömän hienon näkösiä :) Kiitos kreemi vinkistä, taidan tehdä tänä iltana vielä punasia, sinisiä ja vihreitä :)
    Pakko testata !!!
    --Lille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsinkin jo tuohon, että kreemi oli melkoisen voista. Suosittelen valkosuklaakuorrutetta ennemmin. Se on parasta mahdollista :)

      Poista
  4. näyttääpä ihanalta!! minä suosittelen tuorejuustopäällystä, kannattaa ainakin kokeilla! on syötävän herkullinen: 200g tuorejuustoa, 1dl kermaa, sokeria ja värejä/suklaata yms maun mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ohjeesta. Voisin seuraavaksi koittaa tuorejuustoa. Voiko siihen joukkoon sekoittaa sulatettua suklaata?

      Poista
  5. Matkalla kaatosateessa Palokkiin. Olen tehnyt Kaarin kanssa noita tuorejuusto päällysteisiä. - tosi hyviä- Lispe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, syksyinen Palokki on kaunis. Seuraavaksi taidan koittaa tuorejuustokuorrutetta.

      Poista
  6. voi sekoittaa suklaata ja kaikkea vaan mitä mieleen pälkähtää, maun ja näön mukaan. tuo tuorejuusto antaa vain täydellisen pohjan, ja on niin hyvää ihan noinkin. varsinkin suklaiste muffinssien päällä!

    VastaaPoista