maanantai 27. elokuuta 2012

Vuokaleivät

Äitini opetti tekemään vuokaleipää. Tänään hain kaupasta erilaisia jauhoja ja leseitä ja näistä sitten kehittelin oman reseptin porkkana- ja kauravuokaleiville. Onnistuivat hyvin, maku maukas ja ulkonäkökin nätti :) Vähän pidempään olisi saanut olla uunissa, mutta hyviä ovat silti.


Porkkanavuokaleipä 

5 dl vettä
3 dl porkkanaraastetta
1 dl moniviljasämpyläjauhoja
1 dl vehnäleseitä
3 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa tai 50g tuorehiivaa
1 rkl siirappia
4 tl suolaa

Sekoita puolet jauhoista ja vedestä. Lisää joukkoon kuivahiiva, suola ja siirappi. Sekoita voimakkaasti. Lisää loput nesteestä ja jauhoista vuorotellen ja sekoita tasaiseksi puukauhalla. Halutessasi voit lisätä lorauksen öljyä.
Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia uunin tehosta riippuen.

Kauravuokaleipä 

5 dl vettä
 3 dl täysjyväkaurahiutaleita
0,5 dl vehnäleseitä
1 dl moniviljasämpyläjauhoja
 n. 3-4 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa tai 50g tuorehiivaa
1 rkl siirappia
2 rkl öljyä
4 tl suolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti