sunnuntai 12. elokuuta 2012

Mustikka-valkosuklaa-cupcaket

Nyt on löytynyt herkkujen herkku. Mustikka-tuorejuustomuffinin ohjeen bongasin uusimmasta Koti ja Keittiö -lehdestä. Sellaisenaan hieman tylsä, joten lisäsin siihen valkosuklaakuorrutteen, jonka loistavan ohjeen löysin Karamellikengät -blogista. Mahtava yhdistelmä, huh :) Kannattaa koittaa varsinkin nyt tuoreilla mustikoilla. Huomenna tulee kastepappi käymään, niin kyllä on hyvät tarjottavat.


Muffinit: 12 kpl
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 ½ dl sokeria
1 prk (250 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitoa
2 munaa
1 dl rypsiöljyä
2 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja

1. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita toisessa astiassa sokeri, tuorejuusto, maito ja kananmunat.
2. Lisää muna-juustoseokseen vuorotellen öljyä ja jauhoseosta.
3. Sekoita mustikat ja perunajauhot keskenään ja lisää muiden ainesten joukkoon.
4. Annostele taikina paperisiin tai silikonisiin muffinivuokiin.
5. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.

Valkosuklaakuorrute:
4dl tomusokeria
100g voita pehmitettynä (EI sulatettuna)
150g valkoista suklaata
2rkl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria

1. Vatkaa sekaisin ensin voi ja tomusokeri, lisää kerma, sulatettu suklaa ja vaniljasokeri. Pursota muffineiden päälle ja anna kovettua jääkaapissa.
Kuorrutetta tulee hieman yli tarpeen, joten leipuri voi pistellä loput omaan suuhunsa :)

2 kommenttia: