tiistai 7. elokuuta 2012

"Mitä oikein teet kaiket päivät?"

Käyn päivittäin Vau.fi-sivulla lukemassa "päivän otsikot". Tänään oli erityisen hyvä sellainen; "Mitä oikein teet kaiket päivät?" otsikko kysyy.

Tässä lainaus jutusta:

Eräänä iltana, kun mies tuli töistä kotiin, kotipihalla vallitsi täysi kaaos. Lapset leikkivät mudassa päällään vain pyjamat,  roskia lojui pitkin poikin pihamaata. Vaimon auton ovi oli auki, kuten oli myös kodin ovi. Mies eteni sisälle taloon, jossa häntä oli vastassa vielä suurempi sekasotku. Jalkalamppu oli kaatunut ja matot sykkyrällä seinää vasten.

Olohuoneessa televisiosta vyöryivät piirretyt, leluja ja vaatteita oli pitkin lattioita. Keittiössä tiskiallas pursusi likaisia astioita, lautasilta läikkynyt aamiainen oli levinnyt pitkin pöytää ja koiranruokakupin sisältö pitkin lattiaa.  Pöydän alta löytyi lasinsirpaleita ja takaoven edestä kasa hiekkaa.

Mies kiirehti yläkertaan etsimään vaimoaan lelu- ja vaatekasojen yli loikkien. Hän oli huolissaan: ehkä vaimo oli sairas tai ehkä jotain muuta vakavaa oli tapahtunut.

Vaimo löytyi makuuhuoneesta.  Päällään yöpaita hän lepäili sängyssä ja luki kirjaa. Vaimo nosti katseensa kirjasta, hymyili miehelleen ja kysyi, kuinka tämän päivä oli sujunut. Mies katsoi vaimoaan hämmentyneenä ja kysyi puolestaan: ”Mitä täällä on tapahtunut?”

Vaimo hymyili taas ja vastasi: ”Sinähän ihmettelet aika usein, mitä oikein oikein teen päivät pitkät?”
”Niin?”
”No, tänään en tehnyt sitä.”

Meillä ei "vielä" ole tätä tilannetta yhden lapsen kanssa, mutta kyllä silti tänään on ollut juuri tuollainen päivä. Olin puhelimessa pitkin päivää samalla imettäen poikaa. Hoidin asioita ja nyt on kastejuhlat järjestyksessä. 

Tältä näytti illalla meidän koti :) Ja näyttää muuten vieläkin...


 
Eipä tuo mitään haitaa. Kyllä ne ehtii huomennakin. Hyvää yötä :) 

2 kommenttia:

  1. Haha, toihan oli kun joskus meillä ;) Neljä termiittiä nimittäin sotkee aika tehokkaasti ,) Nimenomaan jos "ei tee sitä" niin noin käy! Onhan tää välillä melkoista taistelua sotkua vastaan. Toisaalta elämässä on tärkeämpiäkin asioita ja sitte viimestään eläkkeellä pysyy paikat kondiksessa;) Terkkuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tuo tilanne on aika monessa perheessä ja aika monena päivänä. Mutta parasta on tuo äiti, joka menee vain peiton alle. Välillä tekee mieli itsekin tehdä niin vaikka kaaosta täällä ei olekkaan :) Ehkä tarvitaan lisää säilytystilaa, jotta järjestys pysyisi.

      Poista