lauantai 7. heinäkuuta 2012

Yrttilihapullat rosmariiniperunoilla

Sain tänään niin herkullisen lauantai-illallisen, että haluan jakaa teillekin reseptit. Täysi kunnia menee nyt rakkaalle miehelleni, kiitos! Minä lepäsin sohvalla ja nautin valmiista ruokapöydästä :)




Kreikkalaiset Keftédes yrttilihapullat (4 annosta) 

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
400 g jauhelihaa
2 dl tuoreita, hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, oreganoa ja rosmariinia
ripaus kanelia ja kardemummaa
1 tl suolaa ja sokeria
ripaus rouhittua mustapippuria
1 muna
Paistamiseen: öljyä

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetken aikaa oliiviöljyssä pannulla. Sekoita jauhelihaan yrtit, sipuliseos, mausteet ja muna.
2. Muotoile taikinasta pyöryköitä kostutetuin käsin.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kypsennä pyörykät öljyssä käännellen kauniin ruskeiksi.

Rosmariiniperunat: 

perunoita (uudet perunat käyvät loistavasti)
2-3 valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria
1 rosmaariinin oksa
oliivioljya

1. Kuori, pese, kuivaa ja pilko perunat pieneksi.
2. Asettele uunivuokaan. Murskaa valkosipulin kynnet kuorineen kämmenesi ja pöydän välissä ja heitä perunoiden sekaan yhdessa rosmariinineulasten ja mausteiden kanssa.
3. Lorauta päälle reilusti oliiviöljyä ja laita uuniin 200 astetta/n. 40 min. Sekoita välillä.

Kastikevinkki: 
Kun olet paistanut lihapullat, siirrä ne syrjään odottamaan. Kaada paistinpannulle Mustapekka-ruokakerma ja anna kiehahtaa. Täydellisen makuinen pippurinen kastike on valmis.

Bon Appétit!

1 kommentti: