maanantai 25. kesäkuuta 2012

Stiinan mustikkapiirakka

Sain hyvän vinkin, että mustikkapiirakka voisi avittaa synnytyksen käynnistymisessä (Kiitos Heidi!) Joten eikös tämä ole hyvä syy tehdä maanantai-iltana vähän herkkua?:) Tässä oma versioni maukkaasta mustikkapiirakasta.


Pohja:
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Täyte:
n. 6 dl mustikoita (pakaste tai tuore)
1 prk kermaviiliä (tai tuorejuustoa)
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
2 rkl sitruunanmehua
1 tl vanilliinisokeria

1. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseoksen joukkoon muna ja rasva puuhaarukalla sekoittaen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle.

2. Levitä jäiset mustikat pohjan päälle. Sekoita kermaviilin joukkoon muna, sokeri, sitruunanmehu ja vanilliinisokeri. Kaada täyte mustikoiden päälle.

3. Paista 200 asteessa 25 - 30 minuuttia.

Vinkki! Pakastemustikoissa on niin paljon nestettä, että piirakka jää keskeltä vähän liian löysäksi. Parasta tulisi varmasti tuoreista mustikoista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti