maanantai 11. kesäkuuta 2012

Kauppakassi

Kylläpä ruoka on kallista. Ja vielä meinaavat veroa nostaa entisestään. Meillä käydään kerran viikossa kaupassa. Ruokaa ei oikeastaan koskaan mene hukkaan, vaan kaikki käytetään järjestelmällisesti. Silti kauppakassit maksaa n. 100 euroa/viikko (nykyisin).


Tykkään kaupassa käynnistä. Voisin kuluttaa monta tuntia purkkeja ja purnukoita tutkaillen, tuotesisältöjä ihmetellen. Nyt olen jotenkin repsahdellut ja ostellut vähän "turhaakin". Mutta on niin mukavaa, kun jääkaappi on täynnä :)

Me yritetään suosia lähellätuotettua ruokaa ja tukea paikallisia pienyrittäjiä. Ostaisin tuotteet suoraan tuottajilta, jos se olisi helpompaa ja siihen olisi mahdollisuus.

Ruoka on tosi tärkeä minulle. Tutkin tarkkaan tuotteen alkuperää ym. Tiesittekö esimerkiksi seuraavia asioita:
 • Rainbow vaniljajäätelö tulee Virosta tai jopa Latviasta.
 • Keksit ja pikkuleivät tehdään pääosin Euroopassa (myös Jyväshyvät ym)
 • Esipaistetut patongit tuodaan myös ympäri Eurooppaa (Fazerin täysjyväpatonki ym) 
Aika karmeaa. Eikö kohta kaupasta löydy enää mitään suomalaista. Noh, turhaa minä tässä vaahtoan, mitäs se auttaa :)

Oletteko laskeneet paljonko teillä menee rahaa ruokaostoksiin? Olisi kiva tietää miten muilla on?

15 kommenttia:

 1. Meillä memee normaaliviikkona 100€/vk myös, mut meillä lisäksi kolme pientä lasta... :) Kaikki ruoka kotona tehtyä ja suosin lähi- ja luomuruokaa. Lihat ostetaan suoraan tilalta. Oma mansikkamaa ja kasvimaa missä porkkanat, perunat ym. Jonkinverran leivon leipiä itse. Syksyllä kerätään paljon marjoja mitä talvi sit popsitaan! Näin meillä! :)

  VastaaPoista
 2. meillä menee (arvioin) 2 x 120-160e viikossa! näin suurperhe tuhlaa. Tää on oikeesti arvio ja täs on myös vaipat, pesuaineet ym, mitä ruokakaupasta saa. Mutta syöminen on kallista.ja mukavaa! :) -Helinä

  VastaaPoista
 3. Meillä vähän alle 100€/viikko. Liha tulee tuottajalta suoraan mikä pienentää laskua paljon. Maito haetaan tilalta 90cent/litra.
  Muuten kaikki normi kaupasta.
  -Lille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko liha kallista, jos hakee suoraan jostain maatilalta? vai mistä haet?

   Poista
  2. Savo-Karjalan liha-auto kulkee ohi niin sieltä :)
   soitan sinne että lähetä 200€ lihaa niin tulee aina kivoja paketteja :)

   Poista
  3. Liian luksusta :) (tietää ainakin, että on hyvää lihaa kun melkeen tuntee lehmät ja possut)

   Poista
 4. AnniP:n kommentti jäi jälleen bittiavaruuteen:

  Meillä kuluu 120€ viikossa neljän lapsen ja kahden aikuisen taloudessa. Lihat ostetaan 2x vuodessa naapurin luomusikalasta ja leipomisinnostuksen aikaan rahaa kuluu vähän vähemmän, remppaa tehdessä taas enemmän :) Meillä mehut on ympäri vuoden itsetehtyjä, puolet vuodesta myös perunat ja sipulit omasta maasta. Sitten kesäkaudella tietysti tomaatit, salaatit, kurkut, paprikat jne. mutta toisaalta kesällä tulee ostettua jäätelöä ja muuta ylimääräistä kaupasta useammin että rahallisesti varmaan plus miinus nolla.

  VastaaPoista
 5. meillä menee myös n. 100e/viikko. kaikki ruoka tehdään ite alusta asti. leivät leivon ite (paitsi ruisleivän), ja vauveli käyttää pääsääntöisesti kestovaippoja, joten siinä säästää jo aika paljon.. myös minä rakastan ruokakaupassa hengailua :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille hurjan paljon vastauksista :) Talvella meillä meni n. 60-70 euroa/vk. Tein äsken laskelmia ja otin kauppakuitista pois kaiken "ylimääräisen" ja ruoat olivat vain vajaat 70 euroa. Joten olenkin ihan tyytyväinen. Tuossa hinnoissa kun pysyy niin olen tyytyväinen.

  Olen tässä miettinyt sitäkin, että talveksi tarvitsisin toisen pakkasen. Marjoja saisin täällä vaikka kuinka paljon, muttei ole paikkaa niille. Tuohon "alakaappi" pakastimee ei paljon mahdu ja meillä marjat loppuu jo ennen joulua. Ehkä laitan parvekkeelle lisäpakastimen. Silloinkin säästäisi rahaa.

  Ja voi olkaa onnellisia te, joilla omasta takaa vihannekset. Se olisi juhlaa! Ehkä mullakin jonain päivänä :)

  VastaaPoista
 7. Me kerättiin viime kesänä niin paljon marjoja että riittää erittäin hyvin koko vuoden. Syödään joka päivä kasa marjoja ja siks hedelmiä ei ookkaan tarvinnut ostaa ollenkaan. Hedelmät on nykyään ja varsinkin talvella ihan sika kalliita. siinä säästää kyllä paljon. Jopa karpalot joita poimittiin viime syksynä maistuu ihan älyttömän hyville kun on tottunut niitä jogurtin kanssa syömään.
  Suosittelen pakastimen hommaamista.
  Ruoka on kyllä kallista. Pystyisi aika paljon säästämään jos vain miettisi tarkkaan mitä ostaa. Me käydään maanantaisin kaupassa ja rahaa menee aina vähintään se 60e, yleensä 60e-90e. Hurjasti kun ajattelee että vain 2 henkeä.

  - Minttu -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sellanen normaali "puolipakastin" jääkaapin alla. Se on aina syksyllä ääriään myöten täynnä marjoja, mutta käytetään kans joka päivä niin sen vuoksi ei riitä koko vuotta. Pitäis olla iiiiiso arkkupakastin johon mahtuis koko vuoden tarpeet :)
   Me suunnitellaan aina viikoks ruoat valmiiksi, niin ei mee hukkaan ruokaa ja tulee ostettua vain tarvittavat aineet. Hyvä käytäntö!

   Poista
 8. Meillä menee keskimäärin 130e viikossa(6hlö), paitsi nyt raksa-aikana enemmän, ku on porukkaa talkoissa. Kesällä saadaan naapurin pellolta kaikenlaista luomua ilmaiseksi =)Lisäks tietty ite tehtyä mehua, mustikoita paljon ja manskikoita 5 laatikkoa (joille on oma pakastin) Kannattaa tehä paljon ite, ni säästää!-Ansku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, yritän tehdä kaiken alusta alkaen ite eikä käytetä eineksiä eikä muutakaan valmista. Mutta oikeesti se on niin, että silloin se ruoka maksaa enemmän :) Jos söis joka päivä HK:n hamppareita tai pitsoja niin varmasti ois halvempaa :D
   Voi kun mullakin olis tilaa ylimääräiselle pakkaselle. Täytyy miettiä voisko parvekkeelle laittaa.

   Poista
 9. Ja sainpas kiinni ongelmasta. Kännykkäkommentit ne haihtuvat savuna ilmaan, vastedes kommentoin vain tietokoneelta! Meillä puoli sikaa maksaa n. 200€ ja painoa sillä suunnilleen 40kg. Tietysti selvää lihaa on sitten hieman vähemmän kun punnituksessa käyvät ihan karvoineen kaikkineen. Ei silti pahaa kilohintaa (n.8€/kg) kerry lähi-luomulle näin suoraan tilalta ostettuna.

  VastaaPoista
 10. Mä en tykkää yhtään ruokaostoksilla käynnistä. Aina muka kiire töistä kauppaan ja kotiin. Kärryt täyttyy aina samoista ostoksista:( Pitäis lähteä joskus vieraan mukana kauppaan, niin huomais, että on muutakin tarjolla mihin itse on tottunut:) Rahaa menee ruokaan n.200€/vko.
  -Hande-

  VastaaPoista