torstai 10. toukokuuta 2012

Wilhelmiina keksit

Testasin tänään Wilhelmiina-keksejä äitienpäivää varten. Nämähän säilyvät hyvin siihen asti ilmatiivissä rasiassa. Tein tosin vaan puolikkaan annoksen, joten saas nähdä riittävätkö vielä sunnuntaihin. Ovat sen verran hyviä :)


Arviolta n. 30-40 keksiä:
200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl ruokasoodaa






Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi. Lisää keltuainen ja vehnäjauhot joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja ruokasooda. Leivo taikinasta neljä n. 40 cm:n mittaista tankoa. Nosta tangot kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti tilaa tankojen väliin, sillä ne leviävät paistettaessa. Paista 175 C uunissa keskitasolla n. 15 min. Leikkaa tangot heti uunista ottamisen jälkeen n. 3,5 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Anna jäähtyä ja kovettua.

Vinkki: ylijäämästä valkuaisesta voi tehdä marenkeja (jos taitaa sen homman). Vatkaa valkuaisen ja n. 0,5 dl sokeria; Saa noin 20 pikkumarenkia.

Kaikki ei mene kuten Strömsöössä:

5 minuutin uunissaolon jälkeen mun marenkin paloivat. Otin ne pois ja tuloksena oli lössähtäneet rusinat :D Eli en osaa tehdä marenkia. Mikä lie meni pieleen?


Ja epäonni vain jatkui. Eteisen tuoli hajosi alta...olenko syönyt liikaa :D


Ja Vaasalaisille tiedoksi:
Lauantaihin asti on Luhdan tehdasmyynti käynnissä vanhan Euromarketin tiloissa. Hirveesti oli tavaraa edullisesti. Mulla lähti mukaan vaan onneksi 3 pikkupyyhettä vauvalle, hintaan 2 euroa/kpl.



Kivaa päivää kaikille!

4 kommenttia:

  1. vatkasitko eka nii kauan pelkkää valkuaista ettei
    tippunu kulhosta? Sit vast sokerit. Niin minä teen.
    -ansku-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhessä ohjeessa oli, että lisää sokeri pikkuhiljaa ja niin mä tein. En tiedä oliko siinä sitten probleema. Mutta eipä tuo mitään, hukkaan ois valkuainen muutenkin mennyt :) Toi uuni on aika ärhäkkä ja tuntuu että kuumenee liikaa.. Täytyy joskus koittaa uudestaan paremmalla onnella :D

      Poista
  2. Marenki pitää olla 50 asteisessa uunissa 2h :)
    Siinä sulle syy lässähtäneeseen marenkiin :)))

    Joskus oon pitänyt isonja marenki levyjä 6h / 50astetta!
    -Lille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi.. tais olla vähän liian kuuma uuni mulla :) Ehkä koitan joskus uudestaan. D:n lempparikakkua on Brita-kakku ja sanoin että sitä ei tuu koskaan samaan kun en osaa marenkia tehä. Eiks siihen tuu marengit ym :)

      Poista